Ο γλυκός πιπεριάς είναι μια μικρή κόκκινη πιπεριά με πικάντικη γεύση, ελαφρώς πικρή και πολύ αρωματική.
Χρήσεις του γλυκού πιπεριά στην κουζίνα:
Συμβαδίζει επίσης καλά με βασιλικό, φενγκρέκ, μάραθο, γαρίφαλο, τζίντζερ, σκόρδο, κόλιανδρο, κύμινο, ρίγανη, μαϊντανό, θυμάρι, κανέλα και κρεμμύδι.
Αρωματίζει και ενισχύει διακριτικά τα ελαιόλαδα, τις σούπες, τις σάλτσες, τις γαρνιτούρες λαχανικών, τα κόκκινα κρέατα, πουλερικά και ψάρια…
Τα οφέλη του γλυκού πιπεριά:
Πλούσιος σε βιταμίνες C και A, φολικό οξύ, κάλιο και βιταμίνη E.
Ο κύμινο προσφέρει μια ζεστή και πικάντικη γεύση στα πιάτα.
Χρήσεις του αλεσμένου κύμινου στη μαγειρική:
Ο κύμινο προστίθεται στην προετοιμασία των οσπρίων για να είναι πιο εύπεπτα. Για να αποκτήσετε την καλύτερη αρωματική γεύση του κύμινου, συνιστάται να το προσθέτετε στο τέλος του μαγειρέματος.
Μπορείτε έτσι να προσθέσετε κύμινο σε πιάτα όπως το κους-κους, τα ταζίν και τις σούπες. Είναι επίσης δυνατό να καταναλωθεί σε έγχυση.
Τα οφέλη του αλεσμένου κύμινου:
Αναλγητικό, αντιφλεγμονώδες, αντισπασμωδικό και αντιπυρετικό. Δύσκολη πέψη, πόνοι και σπασμοί στο στομάχι, γαστρίτιδες, ρευματικές φλεγμονές, ηπατίτιδες, πυρετοί.
Το κύμινο θα μπορούσε επίσης να ενισχύσει την παραγωγή γάλακτος για τις θηλάζουσες γυναίκες.